De balans tussen trainen en voeding

Emma Emma 8 juni 2023
De balans tussen trainen en voeding

Wat je sportdoel ook is, voeding en trainen staan altijd in verband met elkaar.

Er zijn vele populaire sportdiëten, met verschillende doeleindes. Veel experts hebben uiteenlopende meningen over wat het beste zal werken.

Zelf sport ik ook veel, ongeveer tussen de 6 en 8 keer per week, en ik moet zeggen dat mijn doelen vaak zijn gewisseld. Voor een lange periode was mijn enige doel afvallen. Door mijn calorie inname te verlagen, en mijn calorie verbranding te verhogen kwam ik (in de buurt) van het gewenste resultaat. Op dit moment train ik om sterker en sneller te worden. Het is nu winterperiode en ongelukkig genoeg is de nieuwe lockdown aangekondigd, wat betekent dat de trainingen wat eenzijdiger zullen worden.

Waar ik het met veel experts mee eens ben is dat er een aantal veelgemaakte fouten zijn.

Als je wilt aankomen in spier, is het antwoord vaak dat je meer moet eten, en niet minder. Als afvallen juist je doel is, is het niet per se belangrijk om minder “slechte dingen” te eten maar dan juist ervoor te zorgen dat je calorie inname lager ligt dan je calorie verbranding. Daar kan het natuurlijk wel bij helpen eten die hoog in suikers en vetten zijn te laten staan.

Verder moet ik zeggen dat veel voorkeuren persoonlijk zijn. Zelf vind ik het fijn om een koolhydraat arm dieet te volgen als ik wil afvallen, en als ik spier wil aankomen ik meer eiwitten eet.

In de poke bowls van Poké&ZO komen lekker eten en gezonde voeding samen, en bij je bestelling kan je dus altijd je gewenste dieetvoorkeuren doorgeven. Hier wordt altijd rekening mee gehouden.

Zelf vind ik het erg lekker om mijn poke bowl zonder rijst te bestellen. Dan wordt hij met een basis van salade gemaakt in plaats van met rijst.

Poké&ZO Hellevoetsluis heeft een ontzettend leuke samenwerking met Warren’s Sportinstituut. Wij hebben een exclusief menu samengesteld, waar gerechten op terug zijn te vinden die aansluiten bij je sportdoelen. Denk bijvoorbeeld aan low carbs of bulken (spier aankomen). Deze poke bowls zijn alleen te bestellen op locatie bij Warren’s Sportinstituut.

Als je moeite hebt met vinden wat past bij jou sportdoelstellingen heb ik 1 advies; lees je goed in, en probeer het een en ander uit! Niet alles werkt voor iedereen, en als je hebt gevonden wat bij je past, en iets wat je kan volhouden (want kiezen voor een dieet wat zo moeilijk vol te houden is dat het niet meer leuk is, is absoluut niet de bedoeling!) probeer dit dan voor een langere periode uit. Rome is ook niet in een dag gebouwd. Geef je lichaam de tijd te wennen aan je nieuwe dieet. Geef jezelf te tijd om te leren wat je lichaam fijn vindt. En uiteindelijk is het belangrijk om te beseffen dat goed zorgen voor je lichaam, zowel door middel van sporten als door voeding een marathon is, en geen sprint.

Liefs,
Emma

Onze andere blogs

Nog meer om te lezen

Volg ons ook op social media.
Poké&Zo door de ogen van ‘in de buurt’!

Poké&Zo door de ogen van ‘in de buurt’!

Inmiddels is het nieuws op vele plekken bekend gemaakt: Poké&Zo komt naar Breda! Op 6 ...Lees meer

Noa Noa 28 mei 2023
Vakantie in eigen land!

Vakantie in eigen land!

​De hoge temperaturen zijn eindelijk in ons kikkerlandje komen aanwaaien. Dit wekt allerl...Lees meer

Noa Noa 20 juni 2023
Happy, healthy new year!

Happy, healthy new year!

Wat zijn ‘goede voornemens’ toch uitgekauwd en cliché geworden. Toch beginnen veel mensen...Lees meer

Emma Emma 20 mei 2023
Binnenkort meer leuke blog's en nieuwtjes van Poké & Zo. Alle blogs