Poké Bowls Oud Beijerland & Hellevoetsluis

Over Poké & Zo

Het ontstaan & waar wij voor staan

Online bestellen

Over Poke&Zo

Levi is de oprichter en eigenaar van Poké&Zo, hij heeft jarenlang ervaring opgedaan als chef in verschillende restaurants, maar hij verlangde naar meer. Zijn droom? Een eigen zaak beginnen met als doel: gezonde en verse maaltijden verkopen! Zo startte Levi in juni 2020 zijn eerste afhaal-en bezorgservice voor poké bowls: Poké & Zo in Oud-Beijerland. In het restaurant van Oud-Beijerland kunt u binnen én op het terras genieten van onze maaltijden, zowel voor de lunch als diner! Na vele positieve reacties is er een tweede vestiging geopend in Hellevoetsluis, om nog meer mensen te laten genieten van gezonde en lekkere poké bowls, buns en rolls.

Over Poke&Zo
De broers Levi en Jari

Over de broers

Levi voor de schermen en Jari achter de schermen, niet weg te denken uit Poké&ZO zijn de gebroeders Boot. Levi die vanuit zijn passie voor eten Poké&ZO heeft opgericht, en Jari die als eerste bij hem in dienst kwam. Het is elke dag leuk om de twee broers samen te zien werken, zij vullen elkaar aan op zo veel verschillende gebieden.

Ooit zijn zij samen in de horeca als bijbaan begonnen, en nu, jaren later, werken zij weer in de horeca samen, maar dan toch net op een andere manier. Niet alleen Jari en Levi werken bij Poké&ZO uit de familie. Ook hun nichtje en neef werken bij het bedrijf. Zo is Poké&ZO gevormd tot het familiebedrijf wat het nu is.

Over Poké Bowls

Wat is een poke bowl nou eigenlijk? En waar komt de poke bowl vandaan?

Poke bowls komen origineel uit Hawaii, een eilandje midden in de zee tussen Amerika en Japan in. Het lijkt op een gerecht als sushi, maar sushi komt uit Japan. Alhoewel de Hawaiiaanse keuken geïnspireerd is door de Japanse keuken, zit hier wel een groot verschil in.

Het woord “poke” betekent in stukjes snijden, en dat is dan ook wat er met de ingrediënten die op de poke bowl liggen wordt gedaan.

In Hawaii wordt er veel gevist, en zo is dit gerecht ontstaan, de vissers die terugkomen van zee met hun vers gevangen vis, die meteen wordt verwerkt in een heerlijke gezonde maaltijd en samen met zeewier geserveerd wordt.

Wij hebben ook veel poke bowls in ons assortiment zonder vis, met vlees of die vegetarisch zijn. Bekijk hier ons menu.

Assortiment Poké Bowls
Over de locaties

Onze filialen

Kom meer te weten over ons.
Oud Beijerland

Oud Beijerland

(73)
Scheepmakershaven 2
3261 KN Oud-Beijerland
Hellevoetsluis

Hellevoetsluis

(38)
Marconiweg 7
3225 LV Hellevoetsluis
Spijkenisse

Spijkenisse

(13)
Nieuwstraat 209
3201 EE Spijkenisse
Breda

Breda

(12)
Ginnekenweg 20
4814 JE Breda
Wil je meer te weten komen over onze filialen? Neem dan contact met ons op! Contact