Vakantie in eigen land!

Noa Noa 20 juni 2023
Vakantie in eigen land!

De hoge temperaturen zijn eindelijk in ons kikkerlandje komen aanwaaien. Dit wekt allerlei mooie plannen en ideeën op: er komen mooie vakantiebestemmingen voorbij, er zijn meer feestjes te bezoeken en er wordt spontaan uit eten gegaan aangezien je tot laat in de avond kunt genieten van het zonnetje. In deze blog nemen we je mee in dit heerlijke vakantiegevoel en laten we je merken dat je (het gevoel van) een vakantie in eigen land niet mag missen deze zomer!

Poké&Zo goes international!
Nee, het is (helaas) niet wat je denkt; Poké&Zo kun je alleen vinden in Nederland en is (nog) niet over landsgrenzen heen, maar onze gerechten zijn dat wel! Je denkt er misschien niet bij na als je een lekkere poké bowl of poké burger eet, maar veel van onze gerechten vinden hun oorsprong in het buitenland. We nemen je mee op reis in onze gerechten:

Poké bowl
Waan je in het tropisch warme land met prachtige stranden en palmbomen: Hawaii!
De poké bowl komt oorspronkelijk uit Hawaii en is daar een echte klassiekers, zoals je in Nederland de AVG (aardappel, vlees, groente) maaltijden niet kunt wegdenken. Poké is Hawaïaans voor ‘in stukjes snijden’ en dat is precies wat ook wij bij Poké&Zo doen met de groenten, vis en andere ingrediënten die in de bowl zitten. Op ons menu kun je diverse soorten vinden, maar voornamelijk de tonijn en zalm wordt veel in poké bowls gebruikt. Even het gevoel uitwaaien op het strand terwijl er geen wolkje aan de lucht is? Bestel dan een lekkere poké bowl!

Gyoza
Als je al langer bekend bent met Poké&Zo, weet je dat wij regelmatig gyoza gebruiken in onze gerechten. Zo hebben we fried gyoza als side dish op ons menu en verkopen wij ook de poké bowl fried gyoza. De gyoza komt oorspronkelijk uit Japan. Het zijn Japanse dumplings die meestal worden gevuld met een inhoud naar wens. Hierna worden ze gestoomd en daarna gebakken in de pan zodat ze lekker knapperig worden. Bij ons kun je de fried gyoza bijvoorbeeld aftoppen met een lekkere topping zoals truffel of sriracha mayonaise. Ontdek door het eten van gyoza een heerlijke smaakexplosie, alsof je je in de straten van Japan waant.

Bao Bun
Zachte gestoomde ‘broodjes’ die worden dubbelgeslagen, gestoomd en daarna gevuld met ingrediënten zoals buikspek, kip, gyoza en meer. Dit klinkt toch hemels? Waan je in de cultuur van Taiwan en China door het eten van een bao bun, daar komt dit heerlijke gerecht namelijk vandaan en wordt daar, maar ook in omliggende landen gegeten als streetfood snack. Wij bij Poké&Zo zijn maar wat blij dat de bao bun ook naar Nederland is overgewaaid, want wat is dit lekker! De volgende soorten staan op ons menu: pulled beef, tempura chicken, fried gyoza, tempura garnaal en buikspek.

Hopelijk ga je een mooie (zomer)vakantie tegemoet waarbij je er even lekker tussenuit kunt, veel leuke uitstapjes mag maken maar vooral veel lekkers mag eten! Poké&Zo is in elk geval de gehele zomer zoals gewoonlijk geopend en dagelijks kun je aanschuiven voor de smaak van vakantie in eigen land op ons terras in Oud-Beijerland of in de restaurants in Breda, Spijkenisse of Hellevoetsluis.

Onze andere blogs

Nog meer om te lezen

Volg ons ook op social media.
Poké&Zo; het alternatief voor fastfood!

Poké&Zo; het alternatief voor fastfood!

Of je de zomer nu fijn gespendeerd hebt in een zon overgoten land, gezellig op de camping ...Lees meer

Noa Noa 30 augustus 2023
Koolhydraatarm eten, hoe en waarom?

Koolhydraatarm eten, hoe en waarom?

Koolhydraten, je hebt ze in verschillende uitvoeringen. Veel mensen zweren bij een koolhyd...Lees meer

Emma Emma 17 mei 2023
De balans tussen trainen en voeding

De balans tussen trainen en voeding

Wat je sportdoel ook is, voeding en trainen staan altijd in verband met elkaar. Er zijn ve...Lees meer

Emma Emma 8 juni 2023
Binnenkort meer leuke blog's en nieuwtjes van Poké & Zo. Alle blogs